Administratiekantoor Knorren in Drachten en Assen verzorgt al meer dan 25 jaar de boekhouding en fiscale zaken voor veel kleine en wat grotere ondernemingen en particulieren, voornamelijk in het noorden van ons land. Als het klaar moet dan gaan wij voor u door tot het uiterste! Bel 0512-523746 of 0592-347075.

Administratiekantoor
Knorren

Tips

Op deze pagina treft u van tijd tot tijd nieuwe informatie aan die wij uit hoofde van ons vakgebied graag aan u (door)geven, omdat het u kan behoeden voor problemen of nuttig kan zijn voor uw administratieve of fiscale zaken.Email “namens Geldmaat” is oplichting!

6 mei 2021:

Snel achter elkaar zou u b.v. drie mails zogenaamd van Geldmaat (gele geldautomaten) kunnen ontvangen. Mer verbazend veel gegevens van uzelf.
U dient - ivm de invoering van de EMV-chip - allerlei gegevens op te geven incl . pincodes, dan halen oplichters daarna thuis uw pas op en  daarna al uw geld van de bank! Ondanks de dreigende taal in de nep-mails, niet op ingaan dus. Banken halen nooit pinpassen op!

Kijk voor meer informatie op de site van het TV-programma Radar.

Overigens zijn er meer valse emails namens Geldmaat in omloop. Niet op reageren of eerst zelf Geldmaat contacten.


Bericht over “Teruggave van 970 euro van Belastingdienst” is vals!

7 april 2021:

Net als vorig jaar proberen criminelen met een valse, nagemaakte mail en dito sites mensen te verleiden om snel op knopjes op die sites te gaan klikken om toch maar z.s.m. geld van de Belastingdienst terug te krijgen.
Het enige dat u krijgt als u dat doet is een lege bankrekening bij uzelf! Want zodra u uw bankgegevens op die valse banksite intikt, zullen de criminelen daarachter die gegevens gebruiken om uw bankrekening te plunderen.

Niet doen dus, maar altijd op de echte site van de belastingdienst inloggen en daar kijken. Wel zo veilig!Bel naar de échte BelastingTelefoon!

5 maart 2021:

Het TV-programma Radar waarschuwt wederom!

Bel voor de Belastingdienst het gratis nr 0800-0543 en niet o.m. het nummer 0906–0400404 of andere nummers die zijn verbonden aan verschillende websites die iets met de BelastingTelefoon te maken lijken te hebben (maar dat niet zijn!), zoals: 

• belastingtelefoon.nl

• belastingtelefoon.info

• belastingtelefoonbellen.nl

• belastinginformatietelefoon.nl

• informatieoverbelastingen.nl

Contacten via die sites kunnen tot onnodige, hoge telefoonkosten leiden!


Criminelen gebruiken naam Belastingdienst!

21 januari 2021:

Ruim 160.000 meldingen kreeg de Belastingdienst over criminelen die uit naam van de dienst geld van mensen probeerden af te troggelen. In 2017 waren dit er nog geen 10.000. De Belastingdienst luidt de noodklok en waarschuwt voor valse sms'jes, WhatsApp berichten, telefoontjes en mails. Berichten zijn steeds meer gepersonaliseerd. De Belastingdienst waarschuwt, ga nooit in op sms'jes, Whats Appberichten, mailtjes of telefoontjes van de "Belastingdienst". 

Check, hoe dan ook, eerst het bankrekeningnummer op Belastingdienst.nl.


Via WhatsApp van "DigiDwebcare": "Uw digitale sleutel tot DigID is geblokkeerd"

5 september 2020:

U kunt een WhatsApp-je ontvangen aan u persoonlijk gericht ontvangen waarin u wordt meegedeeld dat uw toegang tot "Mijn DigiD" is geblokkeerd en dat u uw digitale sleutel moet deblokkeren. Een weer gaat u dan naar nagemaakte (valse) inlogpagina's van diverse banken en logt u in dan bent u het haasje en wordt uiteindelijk uw rekening geplunderd. Het kan ook zijn dat men u in plaats daarvan vraagt uw DigID te reactiveren.

Nooit doen dus! Als er al iets zou moeten veranderen ga dan altijd zelf naar de officiële website die u bekend is en laat u nooit verleiden dat op een andere wijze te doen.

Vals SMS-bericht van "DigiD": "Toegang tot DigiD is geblokkeerd"

22 augustus 2020:

U kunt een SMS-je ontvangen waarin u wordt meegedeeld dat uw toegang tot "Mijn DigiD" is geblokkeerd en dat u uw digitale sleutel moet deblokkeren. Een weer gaat u dan naar nagemaakte (valse) inlogpagina's van diverse banken en logt u in dan bent u het haasje en wordt uiteindelijk uw rekening geplunderd.

Nooit doen dus! Als er al iets zou moeten veranderen ga dan altijd zelf naar de officiële website die u bekend is en laat u nooit verleiden dat op een andere wijze te doen.


Gevaarlijk telefoontje van "uw bank": "Stel uw spaargeld veilig"

4 augustus 2020:

Het kan gebeuren dat u wordt gebeld door iemand die zich voordoet als een medewerker van uw bank. Die zegt dat u uw spaargeld snel moet overboeken naar een door hem/haar aangegeven rekening. Dat is veiliger, want er is geprobeerd spaargeld van uw rekening over te boeken naar de Oekraïne (of een ander land).

Degene die belt kent uw rekeningnummer en ook het telefoonnummer klopt zelfs ...... (niet echt).

Nooit doen! Uw bank werkt niet op deze manier! Trapt u erin dan is daarna al uw geld weg en dat wordt niet vergoed, want u deed de overboeking toch immers zelf?


Vals SMS-bericht Vodafone: "Storing in ons systeem"

27 juli 2020:

Als u een bericht ontvangt - zogenaamd van Vodafone - waarin wordt gezegd dat er een storing was in hun systemen, waardoor er bankrekeningnummers zouden zijn ontkoppeld, gooi het direct weg en maak geen geld over! Dit is namelijk een phishing bericht. Logt u in en betaalt u het bedrag dat zij vragen i.v.m. een zgn. betalingsachterstand, dan is de kans 100% dat uw bankrekening daarna leeg wordt gehaald.

Nep-brief van bank: "Pinpas vervalt"

17 juli 2020:

Op bedrieglijk echt lijkend briefpapier, in dit geval met het ING logo, kan u een brief ontvangen met de mededeling dat uw pinpas vervalt en of u die maar even wilt sturen naar een "vreemd" adres, dat bij controle een particulier adres of i.d. blijkt te zijn. Altijd even via Google controleren dus.

Maar daar blijft het niet bij, want of u ook maar even op bijgaand "officieel" formulier wat gegevens wilt invullen en ..... u raadt het al, natuurlijk ook de pincode .... Weggooien dus die brief!

Nep-email: "Teruggave ziektekosten"

17 juni 2020:

Eerder namen wij een bericht op over een gevaarlijke nep-email uit naam van "Mijn Overheid" betreffende teruggave van belastinggeld. Dezelfde methode wordt nu ook  gebruikt om te trachten mensen geld afhandig te maken door het voorspiegelen van een teruggave van zogenaamd teveel betaalde ziektekosten. Men verzoekt u om dat zelf even te berekenen door in te loggen op ... een nep-website "Mijn Overheid". En dan nog even inloggen op de volgende nep-website ..... van de "eigen" bank ....

 Wie dit allemaal doet, kan veel geld kwijtraken!

 Meer weten? Kijk op de site van Radar

Nep-email: "Teruggave belastinggeld"

16 juni 2020:

Een zeer gevaarlijke criminele actie om mensen geld afhandig te maken, is een email van (een nep)  "Mijn Overheid" die ook u zou kunnen ontvangen met de mededeling dat u zogenaamd een leuk bedrag terugkrijgt van de Belastingdienst.

Men vraagt om via een link nog even een verificatie van het bankrekeningnummer te doen en ..... u raadt het al, dit is een phishing mail. Trapt iemand erin, dan is daarna zijn/haar bankrekening leeg!

Meer weten? Kijk op de site van Radar

DRACHTEN

Administratiekantoor Knorren

Hornleger 8, 9203 EK  Drachten

tel. 0512-523746 

Email

KvK : 56962282

Administratiekantoor Knorren is Snelstart gecertificeerd.

Wij zijn Snelstart gecertificeerd, maar kunnen desgewenst ook met andere programma’s werken.

ASSEN

Administratiekantoor Knorren

Smetanalaan 280, 9402 XM Assen

tel. 0592-347075 

Email
KvK : 56962282

©  2021 Administratiekantoor Knorren